Als je een leerling bij ons op school zou vragen naar zijn of haar leukste herinnering, dan is de kans groot dat je een verhaal te horen krijgt dat zich heeft afgespeeld tijdens het brugklaskamp. Het brugklaskamp is een driedaags kamp op De Hoof (in het plaatsje Someren, Brabant) dat jaarlijks in september plaatsvindt voor alle brugklasleerlingen en hun (hulp)mentoren. Voor de meeste leerlingen is dit een van de gaafste kampen op De Populier!

De activiteiten die tijdens het kamp georganiseerd worden, staan allemaal in het teken van kennismaking met je klasgenootjes en je mentor. Je gaat onder andere kanovaren, honkballen, zingen en dansen bij het kampvuur en spelletjes doen. Er is ook een discoavond en je kunt proeven van de verschillende stromen die wij op school aanbieden. Zo ga je de natuur in en leer je omgaan met de microscoop en moet je allerlei opdrachten uitvoeren die te maken hebben met science, sport en cultuur.

Tussen alle activiteiten door, is er voldoende ruimte om lekker buiten te spelen. Op het terrein van De Hoof waar je verblijft, staan veel picknick- en tafeltennistafels. Je kunt dus ook lekker chillen met je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
De nachten breng je door in een slaapzaaltje in een van de slaapruimtes op het terrein. Je hoeft dus niet buiten te slapen of in een tent. Dit is fijn, want als het regent, word je niet helemaal nat! De slaapruimtes bieden ruimte aan een paar kinderen, dus het is handig als je van tevoren bekijkt met wie je op een kamer zou willen slapen. Of er uiteindelijk echt veel van slapen terecht zal komen, is natuurlijk de vraag. 🙂

Eten en drinken hoef je niet mee te nemen op kamp. Je kunt natuurlijk altijd een zak snoep meenemen, maar in principe krijg je genoeg lekkers! ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds eet je met z’n allen in grote eetzalen waar je onder andere kunt smullen van macaroni, salades, verschillende soorten brood en lekkere toetjes. Er is dus voor iedereen wat wils.