Wat houdt de cultuurstroom in?
Naast de gewone lessen is er per week één blok (3 lesuren/2 lesuren) gereserveerd voor het cultuurstroomprogramma. Elk half jaar heeft een overkoepelend thema. Binnen de thema’s is plek voor verschillende kunstvormen. Je krijgt les van onze eigen docenten in muziek, theater en beeldend. Ook komen er specialisten op school om lessen te geven in bijvoorbeeld moderne dans, rap en streetart. We werken samen met kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en zangcoaches. Ook gaan we de school uit. We bezoeken musea en tentoonstellingen en volgen workshops in bijvoorbeeld het Koorenhuis. Als je kiest voor de cultuurstroom, doe je mee aan projecten die in het teken staan van kunst en cultuur. Je maakt kennis met verschillende kunstdisciplines en zoekt uit waar jouw talent ligt. En dat doe je samen met mensen die dat ook heel graag doen. Tof toch? En wie weet staan wij over een paar jaar wel in de rij om jouw handtekening te vragen!


Voor wie is de cultuurstroom geschikt?

Altijd al acteur of actrice willen worden? Of muzikant? Of beeldend kunstenaar? Of nog beter: ben je graag creatief bezig op welke manier dan ook? Dan is de cultuurstroom echt iets voor jou.

Waarin verschilt de cultuurstroom van de andere stromen?
In de cultuurstroom houd je je niet bezig met sport of met wetenschap, maar alleen met kunst en cultuur. In de basisstroom maak je ook kennis met bepaalde kunstdisciplines, maar veel minder dan in de cultuurstroom.

 Wat staat er op het programma?

  • TASTE: Improvisatielessen, danslessen en je maakt een eigen mini-tentoonstelling.
  • STREET: Je krijgt lessen in breakdance, graffiti en rap. Ook plegen we een urban intervention; je laat een kunstwerk achter in (de buurt van) school. Hoe reageren mensen? En wat kun je eigenlijk allemaal maken met een berg afval?
  • REPEAT: Je leert hoe een videoclip wordt gemaakt. Je kunt zelf kiezen of je met zang en instrumenten aan de slag gaat of dat je gaat filmen en monteren. Uiteindelijk maken jullie een eigen videoclip!
  • IMAGE: Je gaat aan de slag als ontwerper. Wat is inspiratie? En hoe komt een ontwerper van een idee uiteindelijk tot een kunstwerk/product? Je kiest zelf de techniek (of je nu met een naaimachine wil leren werken of met een lijmpistool) die past bij jouw ontwerp.
  • DEPTH: Je krijgt de vrijheid om de in jaar 1 en 2 verworven vaardigheden te gebruiken om een eigen verhaal te vertellen en je maakt onder leiding van een theatermaker een eindperformance.