Ieper

Ieper

Afgelopen september en oktober zijn onze derde klassen van het lyceum op excursie geweest naar Hill 62, nabij het Belgische Ieper, waarna zij aansluitend een bezoek gebracht hebben aan de Franse stad Lille. Terwijl de meeste leerlingen en docenten zich nog eens omdraaiden in hun warme bed, ging bij enkele docenten en onze derdeklassers rond 05.00 uur de wekker. Om 06.00 uur stond iedereen op het schoolplein en liepen wij gezamenlijk naar de bussen. Ondanks de korte nacht, bleek niemand last te hebben van slaapgebrek! Wat hadden we het gezellig! Na een twee uur durende rit kwamen we aan op onze eerste bestemming: Hill 62….

 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd op deze heuvel hard gevochten tussen de Duitse en geallieerde legers. Op ons programma stonden een bezoek aan het museum, enkele originele loopgraven en de nabijgelegen begraafplaats waar 2000 gesneuvelde soldaten zijn begraven. Al met al was het een leerzame, historische en indrukwekkende ochtend. 

Lille

In de middag reden we verder richting onze tweede bestemming: de Franse stad Lille. De leerlingen deden een speurtocht door ´le vieux Lille´ (het historische centrum van de stad) en hadden verder verschillende opdrachten die moesten worden uitgevoerd, waaronder het in het Frans interviewen van inwoners van de stad. Spectaculair was het ritje met de onbemande metro. Aan het eind van de dag was er nog gelegenheid om in groepjes rond te kijken in de leuke winkelstraatjes in het oude centrum of in het hypermoderne winkelcentrum ´Euralille´. Rond zes uur was het helaas weer tijd om huiswaarts te keren.

 

Lille