Ieper

Ieper

In mei en juni gaan onze derde klassen op excursie naar Hill 62, nabij het Belgische Ieper, waarna zij aansluitend een bezoek brengen aan de Franse stad Lille. Voor deze excursie moet je vroeg uit de veren, want om 6.00 uur word je al op school verwacht!
De busrit naar Ieper duurt ongeveer twee uur. Hill 62 is een heuvel in de omgeving van Ieper waar tijdens de Eerste Wereldoorlog hard gevochten is tussen de Duitse en geallieerde legers. Het nummer ‘62’ wijst erop dat de heuvel 62 meter boven de zeespiegel ligt. Op het programma staan een bezoek aan het Sanctuary Wood Museum Hill 62, enkele originele loopgraven en de nabijgelegen begraafplaats waar 2000 gesneuvelde soldaten zijn begraven.

 

 

Lille

Na het bezoek aan Ieper, rijden we verder naar de Noord-Franse stad Lille. In de middag maken de leerlingen een speurtocht door ´le vieux Lille´(het historische centrum van de stad) waarbij onder andere gesprekjes in het Frans gevoerd moeten worden.  Uiteraard is er voldoende vrije tijd om zelfstandig rond te kijken in de leuke winkelstraatjes in het oude centrum of in het hypermoderne winkelcentrum ´Euralille’. Rond 18.00 uur verzamelen we tot slot weer op het Place du Général-de-Gaulle en lopen we terug naar de bus om de terugreis aan te vangen.

Meer weten over deze excursie? Kijk dan bij het nieuwsoverzicht.

Lille
Münster

Münster

In de maanden mei en juni brengen onze tweedeklassers een bezoek aan de Duitse stad Münster. Tijdens een speurtocht maken de leerlingen kennis met de interessante geschiedenis van Münster en leren zij de Duitse taal en cultuur beter kennen. Zo staan er typisch Duitse Bretzels op het menu, worden er mooie kerken bezocht en is er voldoende vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. De dag wordt spetterend afgesloten op de Aasee, het meest centraal gelegen recreatiegebied in Münster. Hier liggen waterfietsen klaar die voor een hoop waterpret zorgen.

Meer weten over deze excursie? Kijk dan bij het nieuwsoverzicht.