Het maken van een profielkeuze doe je in klas 3
Als je in de derde klas van de havo of het vwo zit, word je verplicht een profielkeuze te maken. Je kiest dan een pakket met vakken waarin je uiteindelijk eindexamen gaat doen. De keuze die je maakt kan doorslaggevend zijn voor je verdere schoolcarrière én voor de toekomstplannen die je hebt. Het is dus belangrijk dat je, samen met je ouders, je mentor en eventueel met de decaan, goed nadenkt over het profiel dat je kiest.

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van je keuze?
Elk profiel gaat gepaard met een bepaald vakkenpakket, dat deels vast staat en deels variabel is. Er zijn vier profielen waaruit gekozen kan worden. Het maken van een profielkeuze is spannend en leuk, maar ook lastig. Je moet rekening houden met je sterke en je zwakke vakken, met je interesses en je werkhouding en met je toekomstplannen. Vraag je dus af waar je goed in bent, voor welke vakken je je 100% in zou willen zetten en wat je later zou willen worden. Denk ook na over de eisen die sommige vervolgopleidingen hebben. Zijn deze voor jou haalbaar?

Welke profielen biedt De Populier?
Hieronder tref je alle profielen die op De Populier geboden worden. Voor eventuele vragen kun je terecht bij meneer Tissink (dtissink@depopulier.nl)

Profielkeuzemogelijkheden H3 > H4

Profielkeuzemogelijkheden V3 > V4

 

 

 

 

 

 

 

Vind je het lastig om een keuze te maken? Ga dan naar https://www.studiekeuze123.nl/wegwijzers/profiel-kiezen of loop langs bij meneer Tissink!