Het maken van een profielkeuze doe je in klas 3
Als je in de derde klas van de havo of het vwo zit, word je verplicht een profielkeuze te maken. Je kiest dan een pakket met vakken waarin je uiteindelijk eindexamen gaat doen. De keuze die je maakt kan doorslaggevend zijn voor je verdere schoolcarrière én voor de toekomstplannen die je hebt. Het is dus belangrijk dat je, samen met je ouders, je mentor en eventueel met de decaan, goed nadenkt over het profiel dat je kiest.

Waar moet je rekening mee houden bij het maken van je keuze?
Elk profiel gaat samen met een bepaald vakkenpakket, dat deels vast staat en deels variabel is. Er zijn vier profielen waaruit gekozen kan worden. Het maken van een profielkeuze is spannend en leuk, maar ook lastig. Je moet rekening houden met je sterke en je zwakke vakken, met je interesses en je werkhouding en met je toekomstplannen. Vraag je dus af waar je goed in bent, voor welke vakken je je 100% in zou willen zetten en wat je later zou willen worden. Denk ook na over de eisen die sommige vervolgopleidingen hebben. Zijn deze voor jou haalbaar? Houd er ook rekening mee dat sommige opleidingen een numerus fixus hebben. In dit overzicht kun je zien wat voor verschillende opleidingen de vastgestelde aantallen zijn en hoe vaak je deel kunt nemen aan de decentrale selectie.

Welke profielen biedt De Populier?
Hieronder tref je alle profielen die op De Populier geboden worden:

 

Let op:

→  De vakken bi en ec sluiten elkaar uit.
De vakken nlt, kubv, kumu en bsm sluiten elkaar uit.
De vakken nlt en fa sluiten elkaar uit.
 Je kunt wd uitsluitend kiezen in combinatie met wb; bovendien is het een extra vak: je kunt het niet kiezen i.p.v. een ander vak.
Voor NG geldt: wil je na kiezen, dan is wb verplicht.

 

 

 


Let op:

Kies Duits of Grieks (1 van beide)
Kies KUBV, KUMU, NLT of BSM (1 van de 4)
Let op! Kies AK of LA (1 van beide)

Let ook op het volgende:

Je volgt glc uitsluitend in combinatie met la/gr.
Je kunt wd uitsluitend volgen in combinatie met wb; bovendien is het een extra vak: je kunt het niet kiezen i.p.v. een ander vak.

 

Heb je nog vragen?
Voor eventuele vragen kun je terecht bij mevrouw Van der Stel (vwo) en meneer Tissink (havo). Het e-mailadres van mevrouw Van der Stel is mvdstel@depopulier.nl en dat van meneer Tissink is dtissink@depopulier.nl.