Wat houdt de basisstroom in?
De basisstroom is de stroom die je meevoert naar de meest uiteenlopende activiteiten die je maar bedenken kunt. De ene week ben je sportief bezig op het strand en de week erna sta je te debatteren met gemeenteraadsleden in het stadhuis. In de basisstroom maak je kennis met sport, cultuur én science. Tijdens de sportieve, culturele of wetenschappelijke activiteiten ga je alleen of samen met anderen op zoek naar de antwoorden op de meest uiteenlopende vraagstukken, waardoor je je algemene kennis verbreedt. Je wordt je bewust van allerlei zaken waar je voorheen misschien niet bij stilstond!

Voor wie is de basisstroom geschikt?
De basisstroom is geschikt voor leerlingen die van afwisseling houden, die iedere week iets nieuws willen ontdekken, die van sport, cultuur én science houden en die niet kunnen kiezen uit de andere stromen. Leerlingen die kiezen voor de basisstroom zijn de ontdekkingsreizigers van de toekomst die graag op onderzoek uitgaan en het antwoord willen vinden op allerlei vragen.

Waarin verschilt de basisstroom van de andere stromen?
In de basisstroom houd je je niet alleen bezig met sport, cultuur óf science. Je maakt kennis met alle drie de stromen vanuit verschillende invalshoeken. Het aanbod is breed en de maatschappelijke betrokkenheid is groter dan bij de andere stromen. Daarnaast verschilt de basisstroom van de andere stromen in de kosten. Dit is de enige onbetaalde stoom die vanuit school wordt aangeboden.

Wat staat er op het programma?
Je leert koken als Cas Spijkers (bekende chef-kok) en eten op z´n bourgondisch, je spreekt met een mantelzorger om erachter te komen hoe en waarom hij/zij zorg wil dragen voor onze ouderen en zieken en je gaat bowlen zoals nooit tevoren. Je verdiept je in het onderwerp duurzaamheid waarbij je hoesjes gaat maken van oude binnenbanden van fietsen. Op het strand of in het park ga je je uitleven met het spelen van ultimate frisbee. Je gaat sleutelhangers maken van krimpfolie, een maquette van de school ontwerpen en een stripverhaal bedenken en tekenen. Ook ga je rijden in/op een virtuele auto/brommer of fiets en maak je kennis met maatschappelijke thema’s zoals kinderarbeid en armoede.

Meer weten over onze basisstroom?