Parijsreis

Jaarlijks vertrekken onze leerlingen uit havo 4 en vwo 4 met Frans in hun pakket in het voorjaar voor vier dagen naar Parijs. In deze prachtige stad van de liefde bezoeken ze onder bezielende leiding van enkele docenten alle hoogte- (Eiffeltoren) en dieptepunten (ondergrondse metro) en treden ze in de voetsporen van o.a. Lodewijk de XIV en Napoleon. De nachten worden doorgebracht in Franse gastgezinnen of in een hostel waar natuurlijk veel Frans gesproken wordt!

Het verblijf wordt gestart met een bezoek aan de Eiffeltoren. Het luie zweet dat tijdens de lange busrit verzameld is, wordt er tijdens de beklimming van de toren uit gelopen. De trap naar de eerste verdieping heeft namelijk wel 360 treden en de trap naar de tweede verdieping 359! ´s Avonds brengen de leerlingen bij de gastgezinnen door of in een hostel waar wordt gegeten en geslapen.
Op dag twee wordt er gefietst langs de toeristische hoogtepunten van de stad: de Arc de Triomphe, het Louvre, het Centre Pompidou, het Hôtel de Ville en de Place de la Concorde. In de middag staat de basilique du Sacré Coeur op het programma. Daarna is er tijd om te flaneren door de wijk Montmartre en om kennis te maken met de kunstenaars op het bekende Place du Tertre. De dag wordt afgesloten met een boottocht over de Seine.
Dag drie staat in het teken van een bezoek aan het Musée d’Orsay, wordt er geflaneerd over de Champs-Elysées en gewinkeld in het Quartier Latin, ook wel dé studentenwijk van Parijs die al in de 14e eeuw studenten uit alle delen van de wereld aantrok! ´s Avonds bekijken we het absurdistische toneelstuk “La cantatrice chauve” dat al jarenlang gespeeld wordt in één van de kleinste theaters van Parijs.
Voordat we op de vierde dag naar Den Haag terugreizen, wordt Château Fontainebleau bezocht. Dit kasteel staat ingeschreven op de Unesco werelderfgoedlijst! Tijdens de middeleeuwen was het de verblijfplaats van de koninklijke kaste, het verblijf van Frans I in de 16e eeuw, in de 19e een uitverkoren plek van Napoleon.

Wil je meer foto´s zien van de Parijsreis, klik dan hier.

Berlijnreis

…En de leerlingen uit havo 4 en vwo 4 die geen Frans maar Duits in hun pakket hebben, vertrekken op talenreis naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Ook zij verkennen de stad onder leiding van enkele bevlogen leraren. Het programma zit vol met kunst en cultuur en is een spannende en indrukwekkende duik in de geschiedenis van de Berlijnse muur en de Tweede Wereld oorlog. De nachten worden doorgebracht in gastgezinnen waar natuurlijk veel Duits op het menu staat!

 

De eerste dag in Berlijn staat in het teken van een fietstocht door de stad. Tijdens de fietstocht worden verschillende hoogtepunten bezocht, waaronder de oude Hitlerbunker, gedenkenissen aan de muur en het Holocaustmonument. ’s Middags zijn de leerlingen vrij om een Kiez (buurt) te verkennen. ‘s  Avonds volgt er een rondvaart over de Spree.
Op donderdagochtend wordt een bezoek gebracht aan de East Side Gallery. Een stuk van de Berlijnse muur staat hier nog overeind en is volgespoten met ware graffitikunst. ’s Middags bezoeken de leerlingen een museum naar keuze. ’s Avonds wordt het nachtleven van Berlijn te verkend door middel het spelen van glow-in-the-dark midgetgolf.
Vrijdag staat in de eerste plaats een bezoek aan Sachsenhausen op het programma. Dit voormalige concentratie- en vernietigingskamp maakt op iedereen altijd veel indruk. Na de indrukwekkende ochtend kunnen de leerlingen wederom op eigen gelegenheid een Kiez ontdekken, zodat ze deze informatie later kunnen gebruiken om te verwerken in hun eigen reisgids voor Berlijn.

De reis naar Berlijn is altijd een bijzondere en leuke reis, en.. mocht je ooit in Berlijn zijn? Onze leerlingen hebben reisgidsen gemaakt over Berlijn met alle hotspots in deze gave stad. Wie weet heb je er nog iets aan!

Wil je meer foto´s zien van de Berlijnreis, klik dan hier.