Parijsreis

Jaarlijks vertrekken onze leerlingen uit havo 4 en vwo 4 met Frans in hun pakket in het voorjaar voor vier dagen naar Parijs. In deze prachtige stad van de liefde bezoeken ze verschillende hoogtepunten (Eiffeltoren, Arc de Triomphe) en dieptepunten (ondergrondse metro, catacomben) en treden ze in de voetsporen van o.a. Lodewijk de XIV en Napoleon. Ook staat er een bezoek aan het Louvre op de planning, een boottocht over de Seine en een fietstocht door het centrum van de stad. Op het Institut Sainte Geneviève worden de leerlingen uitgedaagd om hun Frans in de praktijk te brengen. De nachten worden doorgebracht in een hostel.

 

Berlijnreis

Leerlingen uit havo 4 en vwo 4 die geen Frans maar Duits in hun pakket hebben, vertrekken op talenreis naar de hoofdstad van Duitsland: Berlijn. Het programma zit vol met kunst en cultuur en is een spannende en indrukwekkende duik in de geschiedenis van de Berlijnse muur en de Tweede Wereld oorlog. Stadswandelingen leiden de leerlingen langs imposante pleinen en iconische gebouwen, zoals de Gedächtniskirche en de Fernsehturm. Een boottochtje over de Spree ontbreekt uiteraard niet en er wordt ook een bezoek gebracht aan voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. De nachten worden doorgebracht in een hostel.

 

Londenreis

Leerlingen uit havo 4 en vwo 4 die geen Frans én geen Duits in hun pakket hebben, vertrekken op talenreis naar Londen. Hun reis start met een bootovertocht vanuit Calais. Na voet aan Engelse wal gezet te hebben, wordt er eerst ontbeten in Canterbury. Met een volle maag wordt er vervolgens doorgereisd naar Londen. In de hoofdstad bezoeken de leerlingen onder andere Londen Eye, Covent Garden en het Natural History Museum, Hampton Court Palace, de Westminster en de London Dungeon. De avonden worden gevuld met een bijzondere Evensong in St. Paul’s Cathedral, een bezoek aan de musical ‘Mamma Mia!’ in het Novello Theatre en een spannende Jack the Ripper Walking. De nachten worden doorgebracht in een hostel.

Romereis

Leerlingen uit gymnasium 4 en gymnasium 5 vertrekken naar Rome. De stad van de verhalen, van de geschiedenis, van de kunst, van wat eigenlijk niet? Tijdens de zevendaagse excursie dwalen de leerlingen door het Forum Romanum, waar Caesar toegejuicht werd, maar ook vermoord, door het Colosseum, waar gladiatoren en dieren elkaar bevochten, door Vaticaanstad, waar de Sint-Pietersbasiliek en alle prachtige kunstwerken strijden om onze aandacht. Rome als geheel is een wereldwonder! En ja, het lekkere weer en de heerlijke gelati doen natuurlijk ook een duit in het zakje.