Musicaltraditie op De Populier
De Populier heeft een jarenlange musicaltraditie. Was twintig jaar geleden de musical een van de weinige dingen die er op de planken werd gezet, zo maakt het nu deel uit van een breed programma, dat wordt verzorgd door onze Kunst- en Cultuursectie, te weten Werk in Uitvoering, Podium Populier en allerlei presentaties van de Cultuurstroom. In de afgelopen jaren zijn er prachtige bekende en minder bekende musicals in de aula van de school ten tonele gevoerd, zoals Richard, Mama Mia, En nu naar bed en Ja zuster, Nee zuster.

Dé musical van 2019: HAIR
In april 2019 spelen ruim dertig leerlingen, van brugklas tot en met eindexamenklas, mee in de musical HAIR. Zij leven zich uit in spel, zang, dans en muziek, of maken zich hard voor een mooi -decor.

HAIR gaat over liefde, vrede, hippies, idealen, oorlog, flowerpower, vriendschap, en totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en zelfs zonder kleren… Wees gerust: wij houden ze aan ;-).

Van oorsprong was HAIR een off-Broadwaymusical uit 1967. In 1979 is er een film van gemaakt. Nadat bekend was welke leerlingen door de audities heen waren en dus mee konden doen, hebben we gezamenlijk de film bekeken. Zo kregen we een indruk van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Er zijn in de loop der jaren vele versies op de planken geweest, die allemaal op een andere manier afwijken van het origineel. In de repetities gaan we op basis van improvisatie onderzoeken welk verhaal wij willen vertellen. Uiteraard laten we daarbij de oorspronkelijke thema’s overeind.

Muziek speelt een belangrijke rol in HAIR. De hits Let the sunshine in! en Ain’t got no zijn slechts twee voorbeelden van wereldhits. We zijn dan ook erg blij dat we zoals elk jaar kunnen werken met een live orkest dat bestaat uit gitaristen, basgitaristen, een violist, een pianist, twee drummers, een percussionist, een ukelelespeler en twee saxofonisten.

Wie doen er allemaal mee aan de musical HAIR?
HAIR wordt gemaakt door: Magali, Kas, Mats, Bjorn, Yara, Fleur, Eva, Emma, Jake, Rachel, Loethe, Isabelle, Lena, Hélène, Tattoo, Rens, Anne, Ilyas, Simon, Oscar, Ramona, Alex, Lonka, Emma, Alec, Jep, Rosa, Rosa, Sebastiaan, Orla, Juliëtte, Gerisa, Christel, Jennifer, Anne, Rolf, Arjan, Tamara, Fer en Janie.

Wanneer wordt de musical uitgevoerd?
– Woensdag 10 april vanaf 19.30 uur
– Donderdag 11 april vanaf 19.30 uur
– Vrijdag 12 april vanaf 19.30 uur

Informatie over de kaartverkoop volgt in het voorjaar van 2019. Nog even wachten dus!