Musicaltraditie op De Populier

Musicaltraditie op De Populier

De Populier heeft een jarenlange musicaltraditie. Was twintig jaar geleden de musical een van de weinige dingen die er op de planken werd gezet, zo maakt het nu deel uit van een breed programma, dat wordt verzorgd door onze Kunst- en Cultuursectie, te weten Werk in Uitvoering, Podium Populier en allerlei presentaties van de Cultuurstroom. In de afgelopen jaren zijn er prachtige bekende en minder bekende musicals in de aula van de school ten tonele gevoerd, zoals Richard, Mama Mia, En nu naar bed en Ja zuster, Nee zuster.

 

Dé musical van 2019: HAIR

In april 2019 speelden ruim dertig leerlingen, van brugklas tot en met eindexamenklas, mee in de musical HAIR. Zij leefden zich uit in spel, zang, dans en muziek, of maakten zich hard voor een mooi decor. Met elkaar hebben zij er een knallende voorstelling van weten te maken!!!!

 

 

 

Dé musical van 2019: HAIR
Make love, not war

Make love, not war

In een musical die gaat over protest, oorlog en verlies -van zekerheden, onschuld en zelfs van je beste vriend-, wisten spelers en orkest het publiek te raken met humor en sentiment. Het was een symbiose van zang, dans en dialogen, die een nog immer actuele boodschap uitdragen: make love, not war. Dit alles helder vormgegeven, met oog voor detail, van pruik tot popcorn.

 

Live orkest

Muziek speelt een belangrijke rol in HAIR. De hits Let the sunshine in! en Ain’t got no zijn slechts twee voorbeelden van wereldhits. We zijn dan ook erg blij dat we zoals elk jaar hebben kunnen werken met een live orkest dat bestond uit gitaristen, basgitaristen, een violist, een pianist, twee drummers, een percussionist, een ukelelespeler en twee saxofonisten.

 

Live orkest
Van oorsprong was HAIR ....

Van oorsprong was HAIR ....

een off-Broadwaymusical uit 1967. In 1979 is er een film van gemaakt. Nadat bekend was welke leerlingen door de audities heen waren en dus mee konden doen, hebben we gezamenlijk de film bekeken. Zo kregen we een indruk van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Er zijn in de loop der jaren vele versies op de planken geweest, die allemaal op een andere manier afwijken van het origineel. In de repetities gingen we op basis van improvisatie onderzoeken welk verhaal wij wilden vertellen. Uiteraard lieten we daarbij de oorspronkelijke thema’s overeind.

 

 

Met dank aan:

Magali, Kas, Mats, Bjorn, Yara, Fleur, Eva, Emma, Jake, Rachel, Loethe, Isabelle, Lena, Hélène, Tattoo, Rens, Anne, Ilyas, Simon, Oscar, Ramona, Alex, Lonka, Emma, Alec, Jep, Rosa, Rosa, Sebastiaan, Orla, Juliëtte, Gerisa, Christel, Jennifer, Anne, Rolf, Arjan, Tamara, Fer en Janie.

Met dank aan: