Mobiele telefoons, smartwatches en sociale media

Het is niet toegestaan om gedurende je lesdag gebruik te maken van je mobiele telefoon en / of je smartwatch. Voordat je de school binnenstapt, zorg je ervoor dat je telefoon/smartwatch niet zichtbaar en hoorbaar is. Zolang je in het gebouw vertoeft, blijft je mobiele telefoon/smartwatch uit het zicht en staat hij ‘op stil’. Dit geldt ook tijdens tussenuren en pauzes!
Zodra een mobiel/smartwatch wél zichtbaar of hoorbaar is, wordt deze ingenomen. Je kunt je ingenomen mobiel/smartwatch vanaf 16.15 uur ophalen bij de conciërge. Indien je mobiel/smartwatch drie keer of meer is ingenomen, neemt de conrector contact op met je ouders/verzorgers en maakt afspraken over een straf bij eerstvolgende keer dat je de regel overtreedt.
Verder wordt er van je verwacht dat je, bij uitingen op sociale media die met de school te maken hebben, respect hebt voor de school en voor elkaar.

 

Mobiele telefoons, smartwatches en sociale media

Drugs, alcohol, vapen, roken en snus

De Populier is een rook- en drugsvrije school. Er mag niet gerookt en gevaped worden in en rond de school en tijdens alle door school georganiseerde activiteiten. Ook het gebruik van snus, alcohol en drugs is verboden. Niet alleen bezit of gebruik wordt streng bestraft, maar ook het handelen in al deze verboden middelen!

Drugs, alcohol, vapen, roken en snus

Pauzeregels

Tijdens de pauzes is het niet toegestaan om op de 2e verdieping te pauzeren. Je mag wel vertoeven op de eerste verdieping, op de begane grond of in lokaal D02:

  • Laat de tafel waar je aan gezeten hebt netjes én schoon achter.
  • Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken.
  • Als je iets vernielt of beschadigt, moet je zelf de kosten betalen.
  • Zit niet op de tafels of samen met elkaar op één stoel.
  • Maak geen rotzooi, want dan loop je de kans op (extra) corveedienst.
  • Kaartenspellen, schaak- en damborden en tafeltennisballetjes en -batjes zijn te leen bij meneer Hasper. Tegen inlevering van je leerlingenpas kan je het materiaal lenen. Wees er zuinig mee en lever de geleende spullen na de pauze onbeschadigd en compleet weer in.
  • Als je naar buiten gaat, zorg dan dat je de buurtbewoners niet tot last bent. Het hangen in portieken en raamkozijnen is dus verboden.
Pauzeregels

Stilteruimtes

Op de 1e en de 2e verdieping zijn stilteruimtes. Tijdens de lessen kan je daar in stilte leren voor je toetsen, huiswerk maken of werken aan een opdracht van een docent.

• Je mag niet eten en drinken.
• Het lenen van een laptop is mogelijk als je je schoolpasje inlevert.
• Tassen mogen niet op tafel staan.
• Je werkt in stilte.
•  Zit niet op de tafels of samen met elkaar op één stoel.
• Maak geen rotzooi, want dan loop je de kans op extra corveedienst.

Stilteruimtes

Overige regels

Tijdens de lessen is het verboden om je in de gangen te bevinden, dus ook tijdens het 1e uur als
je pas het 2e uur begint. Blijf buiten of ga naar de kantine tot de bel gaat. Het bordes en de toegang tot de school mogen slechts gebruikt worden om in en uit de school te lopen. Daar mag dus niet gepauzeerd worden. Je mag geen eten of andere zaken bestellen en op school laten bezorgen. Warme etenswaren/snacks zoals patat, shoarma en frikadellen mogen niet meegenomen worden in het schoolgebouw. Het nuttigen van drank uit niet-afsluitbare bekers/blikjes is alleen toegestaan in de kantine. Het dragen van oortjes is in het hele gebouw verboden. Spelen met een bal rond en in de school is ook niet toegestaan. Kauwgom eten en petten, mutsen of capuchons dragen mag ook niet. Nodig geen vrienden van andere scholen uit op het schoolplein en steek geen vuurwerk af rond de school.

Overige regels

Baaluren en inhaaluren

Baaluren*
Als je je niet aan de schoolregels houdt, je misdraagt tijdens de les of je huiswerk niet maakt, loop je de kans op een baaluur. Dit houdt in dat je je aan het einde van de dag op het 8e en 9e uur moet melden.

Inhaaluur

Als je een toets gemist hebt, kun je deze aan het eind van de dag inhalen in het hiervoor bestemde inhaallokaal. Maak hiervoor duidelijke afspraken met je docent.

*Bij ernstige overtredingen loop je de kans geschorst of zelfs verwijderd te worden van school! Probeer dit te allen tijden te voorkomen!
Baaluren en inhaaluren

Te laat of afwezig door ziekte / medische afspraak

Te laat
Als je te laat op school komt, moet je je melden bij de conciërge. De eerste keer krijg je geen straf. Vanaf de 2e keer moet je je de volgende dag een half uur voor je eerste les melden bij de conciërge. Als je veelvuldig te laat komt, krijg je een baaluur. Als je een groot deel van het lesuur gemist hebt, moet je dat uur inhalen.

Ziek
Bij ziekte is het de bedoeling dat een van je ouders je voor aanvang van de lessen telefonisch of via Magister ziekmeldt. Als je langer dan twee dagen ziek bent, vragen we je ouders/verzorgers opnieuw te bellen. Direct bij terugkeer op school lever je een ondertekende verzuimkaart (op te halen bij de conciërge) in bij de conciërge. Verzuim dat niet gemeld is door je ouders/verzorgers wordt gezien als ongeoorloofd verzuim. Ongeoorloofd verzuim wordt dubbel ingehaald. Bij herhaling wordt de leerplichtambtenaar op de hoogte gebracht. Als je onder schooltijd ziek wordt, meld je dan af bij de conciërge voordat je naar huis gaat.

Medische afspraak
Als je moet verzuimen omdat je een medische afspraak hebt, lever je vóóraf een verzuimkaart in. Verlof voor bruiloften, begrafenissen, (religieuze) familiefeesten enz. moet vooraf schriftelijk bij je conrector worden aangevraagd.

Te laat of afwezig door ziekte / medische afspraak

Corvee

Op De Populier zijn we met elkaar verantwoordelijk voor onze leef- en werkomgeving. Gooi afval in de prullenbakken, vraag een schoonmaakdoek aan de conciërge als je iets op de grond hebt laten vallen, houd de toiletruimtes schoon en klieder niet op tafels, muren of stoelen. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen worden ingedeeld voor corveewerkzaamheden in en rond de school. Het corveerooster wordt meerdere keren per jaar via de mail en via de mentor bekend gemaakt en hangt ook op het raam bij meneer Bal. Laat aan het einde van iedere lesdag het lokaal waar je als laatst verblijft opgeruimd achter.

Corvee

Anti-pestbeleid

Op De Populier verwachten we van iedere leerling dat hij/zij meewerkt aan een goede leef- en werksfeer. Het is dan ook ten strengste verboden om anderen te pesten.
Om pestgedrag te voorkomen of, indien er toch sprake is van pestgedrag, dit zo goed mogelijk aan te pakken, maken mentoren en conrectoren gebruik van een anti-pestprotocol. In dit protocol staat wat pesten precies inhoudt, wat de signalen van pesten zijn, waarom er gepest wordt en wat we kunnen doen om dit te voorkomen.
Mocht je het gevoel hebben gepest te worden of zien dat een medeleerling gepest wordt, meld dit dan direct bij je mentor.

Ben je benieuwd naar het anti-pestprotocol? Klik hier.

 

 

Anti-pestbeleid

Kleding tijdens LO

Tijdens de LO-lessen is het dragen van de rode ‘Populierpolo’ en een sportbroek(je) verplicht. Het is eveneens verplicht zowel tijdens de binnen- als de buitenlessen sportschoenen te dragen. Bij de lessen in een gymzaal of sporthal dienen dit zaalsportschoenen te zijn die alleen voor dit doel gebruikt worden. Sportschoenen met afgevende zolen zijn verboden. Na afloop van de lessen moet je je gymspullen mee naar huis nemen. De school is niet verantwoordelijk voor beschadiging of vermissing van persoonlijke eigendommen! Aan leerlingen die een bril dragen wordt geadviseerd een sportbril aan te schaffen.

Kleding tijdens LO

Fietsenstalling

De mavo heeft een eigen fietsenkelder voor (electrische) fietsen en fatbikes. Scooters kunnen aan de achterkant van de school geparkeerd worden. Het lyceum heeft een fietsenstalling aan de rechterkant van de school en aan de linkerkant van de school. De stalling aan de oneven kant (links) is bestemd voor klas 1, 2 en H3. De stalling aan de even kant (rechts) is bestemd voor de klassen V3 en 4 t/m 6. Scooters, fietsen en fatbikes mogen alleen op het plein geplaatst worden in de daarvoor bestemde vakken of rekken. Op de stoep, in de stalling en op het plein moet je lopen en mag je niet rijden.

 

Fietsenstalling

Meer weten over de rechten en plichten van leerlingen?