Brugklaskamp

Als je in de brugklas zit, dan ga je in de maand september met alle brugklassen, van zowel de mavo als het lyceum op brugklaskamp naar Someren (Brabant). Voor de meeste brugklassers is dit het leukste evenement van het hele schooljaar. Drie dagen lang doe je met elkaar allerlei spelletjes in de bossen, eet je samen en strijd je tijdens sporttoernooien tegen leerlingen uit andere klassen. Samen met de hulpmentoren en de brugklasmentoren beleef je een paar onvergetelijke dagen!

Zou je graag meer willen weten over het brugklaskamp? Kijk dan hier.

Brugklaskamp

In oktober 2019 zijn onze derde klassen op excursie geweest naar de Franse stad Lille. De leerlingen deden een speurtocht door ´le vieux Lille´ (het historische centrum van de stad) en hadden verder verschillende opdrachten die moesten worden uitgevoerd, waaronder het in het Frans interviewen van inwoners van de stad. Spectaculair was het ritje met de onbemande metro. Aan het eind van de dag was er nog gelegenheid om in groepjes rond te kijken in de leuke winkelstraatjes in het oude centrum of in het hypermoderne winkelcentrum ´Euralille´. Rond zes uur was het helaas weer tijd om huiswaarts te keren.

Bekijk hier de foto’s van de excursies van de afgelopen twee jaar.

Museum Meermanno

In maart 2019 zijn de tweede klassen afgereisd naar museum Meermanno, het oudste boekenmuseum van Nederland. In het museum hebben de leerlingen onder begeleiding van een geweldige gids in vogelvlucht kennisgemaakt met de ontstaansgeschiedenis van het boek. Ook hebben ze leren schrijven als echte monniken of hun eigen boekje gemaakt in miniformaat. We hopen deze excursie in 2022 weer te kunnen organiseren!

Foto´s zien van deze excursie? Klik dan hier.

Museum Meermanno
Münster

Münster

Jaarlijks brengen onze tweedeklassers in de maanden mei-juni een bezoek aan de Duitse stad Münster. De excursie van het schooljaar 2018-2019 was vanwege corona helaas de laatste keer dat we deze excursie konden maken. Het was een zeer geslaagde stedentrip waar iedereen van genoten heeft. Tijdens een speurtocht maakten de leerlingen kennis met de interessante geschiedenis van Münster en leerden zij de Duitse taal en cultuur beter kennen. Zo werden er typisch Duitse Bretzels gekocht en werden er mooie kerken bezocht. De dag werd afgesloten op het water met de waterfiets.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan hier.

Humanity House

In mei bezoeken alle tweedeklassers het Humanity House. Hier kruipen ze in de huid van een vluchteling en maken ze een ervaringsreis. Deze reis begint met een nieuw paspoort in een verlaten kamer. Vele spannende en indrukwekkende gebeurtenissen laten de leerlingen ervaren hoe het zou kunnen zijn als je je gedwongen voelt je land van herkomst te ontvluchten. Ook spelen de leerlingen een spel waarbij ze de opdracht krijgen om voldoende hulpmiddelen in te zetten tijdens humanitaire rampen. Daarbij worden er vragen gesteld over verschillende gebeurtenissen die verband houden met verschillende rampen.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan hier.

Humanity House
Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Jaarlijks brengen onze brugklassers een paar uur in het kinderboekenmuseum door. De laatste keer dat wij er waren in 2019,  was daar de tentoonstelling van Philip Hopman (een Nederlandse illustrator) te zien. De leerlingen werden uitgedaagd om zijn illustraties te bewerken en er een verhaal bij te maken. Ook werden de diverse grotten bezocht waarin verschillende genres worden uitgebeeld. Als laatste werd het bezoek afgesloten in de werkplaats waar de leerlingen zelf aan de slag gingen rondom het thema: hoe koppel je woord aan beeld en andersom?

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan hier.

Londenreis

Van woensdag 18 december tot en met vrijdag 20 december 2019 was het stiller in de Dunklerstraat dan op andere lesdagen. Well, you know why? M4 was vertrokken to London om with elkaar te genieten van de kerstsfeer. De reis stond ook dit jaar in het teken van een bezoek aan Canterbury (een pelgrimsoord) en de leerlingen konden genieten van een adembenemend uitzicht vanaf Londen Eye. Er werd natuurlijk een kerstmarkt bezocht en een feestmaal genuttigd bij Planet Hollywood bij Picadilly Circus!

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan hier.

Londenreis
Skireis

Skireis

Van woensdag 17 april tot en met maandag 22 april 2019 hebben 110 derdeklassers (en 9 docenten) hun Paasdagen doorgebracht op de gletsjer in Kaprun (Oostenrijk). Het was een zeer geslaagde wintersportreis, met prachtig weer en genoeg sneeuw op 3000 meter hoogte. Door het zonnige weer waanden we ons aan de Spaanse Costa, maar dan met sneeuw! Op de piste zijn alle leerlingen op pad gegaan met een ervaren ski- of snowboardleraar op hun eigen niveau en ook buiten de piste hebben we ons in Saalbach vermaakt met o.a. een fakkeltocht en andere leuke activiteiten. Helaas komt aan alle goede dingen een einde. Nu is het afwachten of we in 2022 weer op skireis kunnen!

Meer foto´s zien van de skireizen van de afgelopen jaren? Klik dan hier.

Waterkamp

Direct na de allerlaatste toetsweek van het schooljaar kunnen tweedeklassers vrijwillig op Waterkamp naar de Kaag voor allerlei activiteiten op het water. Echt een aanrader voor iedere tweedeklasser die van water houdt en vooral van gezelligheid! Heb jij ook zo’n zin in een gaaf kamp waarin je o.a. leert:

• waterskiën/ wakeboarden / kneeboarden 
• zeilen met een Valk 
• kanovaren 
• suppen 
• surfen 
• miniji’s 
• kamperen 

En buikpijn krijgt van het lachen, gieren, brullen (hopelijk niet van de barbecue)?….

Schrijf je dan in februari 2022 in door het formulier in te vullen dat je in je schoolmail ontvangt! De kosten inclusief eten en drinken zijn € 265,-. We hebben plek voor 65 leerlingen. Bij meer dan 65 inschrijvingen gaan we over tot een loting.

Waterkamp