Brugklaskamp


Als je een leerling bij ons op school zou vragen naar zijn of haar leukste herinnering op De Populier, dan is de kans groot dat je een verhaal te horen krijgt dat zich heeft afgespeeld tijdens het brugklaskamp.
Het brugklaskamp is een driedaags kamp in het plaatsje Someren (Brabant) dat jaarlijks in september plaatsvindt voor alle brugklasleerlingen van het lyceum en de mavo en hun (hulp)mentoren.
De activiteiten die tijdens het kamp georganiseerd worden, staan allemaal in het teken van kennismaking met je klasgenootjes en je mentor. Je gaat onder andere kanovaren, honkballen, zingen en dansen bij het kampvuur, spelletjes doen en gave opdrachten uitvoeren die te maken hebben met de verschillende stromen die wij op school hebben. Er is ook een discoavond en natuurlijk gaan we tijdens een van de avonden een spannend spel spelen in het bos.
Tussen alle activiteiten door, is er voldoende vrije tijd. Op het terrein van De Hoof waar we verblijven, staan veel picknick- en tafeltennistafels.
De nachten breng je door met een aantal klasgenootjes in een slaapzaaltje in een van de slaapruimtes op het terrein. Je hoeft dus niet buiten te slapen of in een tent. Eten doe je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds met z’n allen in grote eetzalen waar je onder andere kunt smullen van macaroni, salades, verschillende soorten brood en lekkere toetjes.
Tijdens dit kamp hoef je je dus geen seconde vervelen!

Excursies


Op De Populier doen wij veel aan buitenschoolse activiteiten. In de tweede klas staat een excursie naar de Duitse stad Münster op het programma. Tijdens deze excursie ga je de stad verkennen en waterfietsen op de Aasee. Met onze derdeklassers gaan we naar de Belgische stad Ieper waar we duiken in de geschiedenis van WO I, waarna we afreizen naar de Noord-Franse stad Lille voor een leuke speurtocht en een wandeling door de gezellige straatjes. Naast deze excursies worden er ook allerlei leuke uitstapjes voor verschillende leerjaren georganiseerd naar o.a. Museum Beelden aan Zee, het Literatuurmuseum, theater De Regentes, Escher in het Paleis en het Mauritshuis.

Londenreis


Als je in de vierde klas zit, staat er vlak voor kerst een culturele (talen)reis naar dé hoofdstad van Engeland op het menu waar je nog heel lang van zal nagenieten. Samen met medeleerlingen en onder begeleiding van enkele leraren ontdek je de mooiste plekjes van Londen en doe je onvergetelijke ervaringen op.

Sportieve reizen (vrijwillig)


Waterkamp
Direct na de allerlaatste toetsweek van het schooljaar kunnen tweedeklassers vrijwillig op Waterkamp naar de Kaag voor allerlei activiteiten op en rond het water. Je gaat onder andere waterskiën, zeilen met een Valk, kanovaren, suppen, surfen en miniji’s, lachen, gieren, brullen, barbecueën en zingen bij het kampvuur.
’s Nachts slaap je in een tent of in een huisje en samen met klasgenootjes en leraren bereid je de lekkerste maaltijden.
De kosten voor het Waterkamp inclusief eten en drinken zijn € 265,-. We hebben plek voor 65 leerlingen (bij meer dan 65 inschrijvingen gaan we over tot een loting).

Wil je ook mee? Schrijf je dan in februari 2024 in door het formulier in te vullen dat je van je LO-docent in je schoolmail ontvangt.

Skireis
Voor leerlingen die in de derde klas zitten, wordt er ieder jaar met Pasen een skireis georganiseerd naar Kaprun en Zell am See in Oostenrijk. Onder leiding van verschillende docenten reis je op vrijwillige basis samen met leerlingen uit mavo, havo en vwo 3 per bus af naar het skigebied waar je drie dagen lang lekker kunt skiën, snowboarden, sleeën en sneeuwballen kunt gooien.
Je verblijft in een hostel waar je eet en slaapt. Om deel te kunnen nemen aan deze reis heb je geen ervaring nodig. Er worden lessen aangeboden op ieder niveau.

Zit je in de derde klas en wil je in 2024 ook mee op skireis? Aanmelden kan vanaf december 2023. Let goed op de aankondigingen in de school en op de site.