Algemeen
Het Haags Studiepunt biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan op het Christelijk College De Populier. De begeleiders ondersteunen uw zoon of dochter vakinhoudelijk, bij het creëren van overzicht en/of bij het maken van een goede planning. Binnen De Populier kunnen de leerlingen in een rustige omgeving aan de slag met hun huiswerk. Daarbij staat er elke dag een enthousiast team van begeleiders voor hen klaar. Samen helpen zij uw kind om zelfstandig te kunnen leren en huiswerk te maken. Zij zitten elke middag in het studiehuis. Loop gerust eens langs voor een kennismaking en een kop koffie!

Doel van huiswerkbegeleiding
Het doel van de huiswerkbegeleiding is het zelfstandig leren plannen en doen van het huiswerk en uiteraard het verbeteren van de resultaten.

Wat houdt huiswerkbegeleiding in?

  •  Samen met de leerling een persoonlijke planning opstellen;
  •  Het geven van uitleg;
  •  Overhoren van het leerwerk en nakijken van het maakwerk;
  •  Regelmatig contact met ouder(s)/verzorger(s) over de voortgang van de leerling.

Huiswerkbegeleiding wordt aan leerlingen uit alle klassen mavo aangeboden. In de huiswerkbegeleiding wordt al het maak- en leerwerk gecontroleerd en overhoord. Er wordt aandacht besteed aan plannen en het aanleren van studievaardigheden. De leerling mag naar huis als al het huiswerk af is en wanneer eventueel voorwerk of extra werk voor zwakke vakken is gedaan. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal 10 leerlingen per begeleider.

Het Haags Studiepunt biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 17:30 uur. Dagen en tijden zijn in overleg.  

Bijles
Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen van het Haags Studiepunt uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijgt de leerling 1-op-1 begeleiding voor een vak waar hij/zij moeite mee heeft. De leerling krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de stof.

Waarom op school?    
Het Haags studiepunt werkt samen met het Christelijk College De Populier waardoor er direct contact is met mentoren en docenten. Zo kan de begeleiding goed afgestemd worden op de behoeften van uw zoon of dochter. De leerlingen kunnen meestal direct na de les beginnen en als ze dan naar huis gaan, is het schoolwerk ook echt af en is er tijd voor ontspanning.

Meer informatie
Op www.haagsstudiepunt.nl vindt u meer informatie over de begeleiding, tarieven en hoe u uw kind kunt inschrijven. Voor verdere informatie en met vragen kunt u zich wenden tot de coördinator van Haags Studiepunt op de Dunklerstraat: Silke Eyt seyt@depopulier.nl of 06-57867319.