De Feynmanklas
Sommige kinderen in groep 8 van de basisschool vervelen zich een beetje op school. Voor deze leerlingen hebben we sinds 2012 de Feynmanklas. De naam van de klas is vernoemd naar de beroemde Nobelprijswinnaar Richard Feynman die naast natuurkundige ook begenadigd bongospeler, tekenaar, brandkastkraker, spreker, danser, kenner van de Mayacultuur, goochelaar en leraar was. Een veelzijdig man en dat is ook hét kenmerk van ons programma.

Wat leer je in de Feynmanklas?
De modules van de Feynmanklas worden verzorgd door docenten van De Populier. Tijdens het vak Filosofie maken de leerlingen kennis met de beroemde filosofen en leren ze goede vragen stellen. Ook is er altijd een kunstmodule. In de module Grafische Technieken leren de leerlingen zich uit te drukken met schetsen, droge naaldtechniek en ander technieken. In de wiskundelessen gaan we langs de mooiste wiskundeonderwerpen als priemgetallen, Fibonaccigetallen en kansrekening. Hierbij gebruiken we het boek “De Telduivel” van Hans Magnus Enzensberger. Als laatste worden de leerlingen ook opgeleid tot rechercheur en spion in de module “Crime and Spy Science”. Je ontrafelt geheimschrift en doet schietonderzoek, je onderzoekt verdachte poeders en leert een periscoop maken. Ook is er aandacht voor de sociaal-emotionele vaardigheden als samenwerken en wordt er gewerkt aan de metacognitieve vaardigheden (“leren leren”).

“Ik dacht dat ik wiskunde stom vond maar het is echt mijn lievelingsvak geworden!” “Het was heel moeilijk maar ook heel leuk!” Ook ouders reageren enthousiast: “Ik merk aan het gedrag van mijn zoon dat het een mooi breed programma is. Bildung.”

Deelname aan de Feynmanklas
Er doen momenteel vijf scholen mee en we hebben helaas geen plek voor nog meer scholen. Voor meer informatie, mail naar de coördinator, dhr. Maurice Scheren (mscheren@depopulier.nl).