FABklas


Wat leer je in de FABklas?
In de FABklas leer je je ideeën vormgeven met behulp van allerlei materialen. We beschikken op De Populier zelfs over een 3D-printer waar je de mooiste dingen mee kunt maken!

Waar komt de naam FABklas vandaan?
De naam FAB-klas komt van FABlab waar ‘fab’ voor ‘fabrication’ (en lab voor laboratory) staat. Vaak wordt ‘fabulous’ er ook nog aan toegevoegd om de ongekende mogelijkheden.

Ervaringen van FABklasleerlingen.
Klik hier om te lezen wat onze Populieren in de FABklas doen.

Waar en wanneer?
De Fabklas vind je op het lyceum, in de Populierstraat 109, in de sciencelokalen op de 1ste verdieping van de school. De eerste bijeenkomst is op 1 november. De FABklas zal ongeveer eens in de drie weken plaatsvinden. Inschrijven voor de FABklas betekent dat je tien keer op vrijdagmiddag van 16u tot 19u bezig bent.

Kosten
De kosten voor deelname zijn €50. Dit wordt voor het grootste gedeelte besteed aan pizza’s en tosti’s.

Inschrijven
Wil je ook meedoen aan de Fabklas? Dat kan via dit formulier.

Musical


Musicaltraditie
De Populier heeft een jarenlange musicaltraditie. Was twintig jaar geleden de musical een van de weinige dingen die er op de planken werd gezet, zo maakt het nu deel uit van een breed programma, dat wordt verzorgd door onze Kunst- en Cultuursectie, te weten Werk in Uitvoering, Podium Populier en allerlei presentaties van de Cultuurstroom. In de afgelopen jaren zijn er prachtige bekende en minder bekende musicals in de aula van de school ten tonele gevoerd, zoals Richard, Mama Mia, En nu naar bed en Ja zuster, Nee zuster en HAIR.

Dé musical van 2020: GREASE
Éen avond voor de lockdown in april 2020, speelden ruim dertig leerlingen, van brugklas tot en met eindexamenklas, mee in de musical GREASE. Zij leefden zich uit in spel, zang, dans en muziek, of maakten zich hard voor een mooi decor. Met elkaar hebben zij er een knallende voorstelling van weten te maken.

Meedoen aan de musical?
Ieder jaar wordt er een musical opgevoerd, dus ieder jaar kun je je inschrijven voor de audities. Wij zijn altijd op zoek naar muzikanten voor onze live band, en natuurlijk naar acteurs en actrices. Houdt de website in de gaten voor de aanvangsdatum van de audities voor de musical van 2022.

Meer foto’s bekijken van onze musicals? Klik dan hier.

Podium Populier


Hét jaarlijkse muziek festival
Podium Populier is hét jaarlijkse muziekfestival van De Populier. Gedurende twee avonden wordt onze aula omgetoverd tot een sfeervolle theaterzaal waar leerlingen optreden voor familie, medeleerlingen, leraren en vrienden en vriendinnen.

Met optredens van…
De leerlingen die optreden komen uit alle afdelingen en leerjaren van onze school. Vaak treden er ook docenten op! Er wordt gezongen, gedanst, muziek of cabaret gemaakt. Sommige leerlingen doen een solo act (treden alleen op), maar er zijn ook veel leerlingen die met z´n tweetjes optreden of een heuse band vormen. Als je wilt, kun je je laten begeleiden door een van onze geweldige muziekdocenten. Zij staan graag voor je klaar!

Of het spannend is om op te treden? Nou en of!
Kenmerkend voor Podium Populier is de gezellige, ontspannen sfeer voor én achter de coulissen. Hoewel de zenuwen door de lijven van de artiesten gieren, geniet iedereen volop. De première is vaak het spannendst, maar ook de tweede avond blijft een uitdaging. Na afloop hiervan kun je met een gerust hart naar huis en krijgt jouw optreden wellicht een eerbetoon op deze pagina van onze website!

Wil je ook meedoen?
De volgende Podium Populier zal worden uitgevoerd in maart 2022. Voorafgaand aan het optreden is er een voorronde. Dit houdt in dat je eerst auditie moet doen voordat je mee mag doen aan Podium Populier. De audities vinden plaats in januari 2022. De muziekdocenten bekijken tijdens de voorrondes of jouw act geschikt is voor Podium Populier en helpen je daar waar nodig. Zodra je door de voorrondes heen bent, begint het échte werk: je gaat je voorbereiden op je, misschien wel allereerste, optreden voor een groot publiek. Houdt de website in de gaten voor meer informatie over de voorrondes.Meer foto’s bekijken van Podium Populier? Klik dan hier.