Wat is De Populier voor school?

Wat is De Populier voor school?

De Populier is om te beginnen een christelijke school. Leerlingen met verschillende religieuze achtergronden zijn bij ons welkom. De Populier is ook een Beter Bèta school. Dit betekent dat onze school onder andere samenwerkt met de Technische Universiteit van Delft om onze bètavakken (wiskunde, natuurkunde, scheikunde, science) nog boeiender te maken voor onze leerlingen. Op De Populier doen we ook veel aan sport en cultuur. Er worden talloze sportactiviteiten en culturele uitjes naar o.a. musea georganiseerd en er is bijvoorbeeld een kunstweek. De Populier is bovenal een gezellige school. Iedereen kent elkaar en je zult je er snel thuis voelen.

Onze typen brugklassen

Op De Populier hebben wij verschillende typen brugklassen: mavo/havo brugklassen, havo/vwo brugklassen en vwo brugklassen. In het vwo kun je kiezen voor een atheneum-opleiding (zonder Grieks en Latijn) of een gymnasium-opleiding (met Grieks en Latijn). De brugklas waarin je geplaatst wordt, is afhankelijk van je CITO-score en het advies van je meester of juf uit groep 8. Tijdens je schoolcarrière is het bij ons mogelijk over te stappen naar een hogere of een lagere afdeling. Dit is afhankelijk van de cijfers die je haalt en je werkhouding.

Onze typen brugklassen
Begeleiding in de brugklas

Begeleiding in de brugklas

Op de middelbare school heb je geen vaste meester of juf meer die je iedere dag uren achter elkaar ziet. Je krijgt te maken met docenten die je bij de achternaam noemt en met een mentor. De mentor vervult de rol van je vroegere meester of juf. Hij/zij is jouw eerste aanspreekpunt bij wie je terecht kunt met vragen en problemen en de mentor begeleid je bij je schoolwerk. Daarbij krijg je begeleiding van onze hulpmentoren. Dit zijn leerlingen uit hogere klassen die je ook altijd zullen helpen als je ergens niet uitkomt.

Twee schoolgebouwen

Wij hebben een prachtig, oud gebouw aan de Populierstraat en een mooi gebouw aan de Dunklerstraat. Beide schoolgebouwen liggen in Den Haag, op 700 meter bij elkaar vandaan. Leerlingen met een havo/vwo advies gaan naar ons lyceum aan de Populierstraat en leerlingen met een mavo/havo advies, gaan naar onze mavo in de Dunklerstraat. Beide schoolgebouwen zijn relatief klein. Hierdoor zal je snel je weg vinden.

Twee schoolgebouwen
Stromenonderwijs op De Populier

Stromenonderwijs op De Populier

Als je je inschrijft op De Populier, moet je kiezen voor een van onze stromen. Je kunt kiezen voor de basisstroom, de cultuurstroom, de sciencestroom of de sportstroom. De stromenmiddag is voor veel leerlingen het leukste moment van de week! Je leert er allerlei gave dingen die tijdens onze reguliere lessen niet aan bod komen.

Activiteiten in de brugklas

Aan het begin van het schooljaar start je als brugklasser met een uitgebreide kennismaking. Terwijl alle overige leerlingen al gewoon lessen volgen, ga jij onder leiding van je mentor en de hulpmentoren de school ontdekken en je klasgenootjes leren kennen. Na deze kennismaking start je met de lessen. Na een paar weken ga je vervolgens met alle brugklassers van zowel het lyceum als de mavo op brugklaskamp in Brabant. Gedurende drie dagen beleef je allerhande avonturen en doe je allerlei activiteiten. Als je van dit uitje bekomen bent, kun je je vast opmaken voor het jaarlijkse brugklasfeest. Vergeet niet om je feestkleding uit te trekken voordat je met je surprise voor Sinterklaas aan de slag gaat! Op 5 december vieren wij op De Populier namelijk Sinterklaas! De chocoladeletters kun je eventueel bewaren voor het kerstontbijt waarmee je met je klas de kerstvakantie inwijdt. Als je zin hebt, kun je ook nog naar ons jaarlijkse schoolkerstfeest komen in ’t Paard en kun je je inschrijven voor allerhande creatieve en sportieve activiteiten waar je je na schooltijd verder kunt uitleven. We hebben op De Populier ook een levendige leerlingenraad en een grote GSA die het leuk zouden vinden als je meedenkt en meedoet. Zin in nog meer sociale activiteiten? Geen zorgen! De mentor en de hulpmentoren organiseren ook gave klassenuitjes!

Activiteiten in de brugklas

Wil je weten hoe onze brugklassers hun eerste maanden op De Populier hebben ervaren?