Sportdag 2019 brugklas

Op maandag 8 en dinsdag 9 juli 2019 waren de brugklassen aan de beurt samen te strijden tegen andere klassen. Met wat wisselend weer (op beide dagen) werd er in de ochtend afgetrapt met tchouckbal, voetbal en ultimate frisby. Eerder tijdens de lessen LO mochten de leerlingen zelf aangeven in welk onderdeel zij wilden strijden: zij bleven dan ook de gehele ochtend bij hun favoriete onderdeel. Na een stevige lunch in de middag was er weer genoeg energie opgebouwd en kon voor elke klas het (inhaal-)softbal programma van start gaan. Na spannende wedstrijden en speelrondes bleek B2F het sterkst uit de strijd te komen.

Sportdag 2019 brugklas
Sportdag 2019 klas 2

Sportdag 2019 klas 2

Donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2019 waren voor de 2e klassen de dagen om aan de bak te gaan. De zon die zich op donderdag veel had laten zien, werd op vrijdag helaas verdrongen door hoosbuien en hier een daar een onweersklap. Vanwege deze weersomstandigheden namen de docenten helaas het onvergetelijke besluit om de sportdag te cancelen….Nog geen kwartier nadat alle leerlingen vertrokken waren, begon de zon te schijnen en bleef het de rest van de dag stralend weer! Al met al was het een geweldige dag. Onze tweedeklassers bleken vooral erg gedreven in de onderdelen handbal en hockey!

Sportdag 2019 klas 3

Een scenario dat geen enkele buitensporter wenst : regen, regen en nog eens regen. Normaal gesproken gaan de 3e klassen tijdens hun sportdag naar het strand van Scheveningen. Wat is er nu heerlijker om daar te sporten als je er zo dichtbij woont! Waar zij in andere jaren afwisselend spel en sportonderdelen mochten uitvoeren op het strand en in zee, was er deze keer geen kans om de sportdag tot een goed einde te brengen. Na een uur aankijken was er maar een winnaar en dat was het noodweer. Volgend jaar hopen we uiteraard op beter weer.

Sportdag 2019 klas 3
Tafeltennistoernooi 2019

Tafeltennistoernooi 2019

In een spannende poulefase moeten Ilyas, Luca, Angie en Meneer van Venetië het onderspit delven. In de kwartfinales wonnen Alec van Jaap, Meneer Sturing van Meneer Blok, Meneer Buschgens van Joshua en Rens van Meneer Kruik. Uiteindelijk waren het de finalisten van vorig jaar die onder luide klanken van Simon en Garfunkels “Sounds Of Silence ” om de eerste plaats streden: Meneer Buschgens (Ed) en Alec. De uitslag was omgekeerd na vorig jaar. Alec won! Gefeliciteerd en hopelijk allemaal tot het einde van het jaar!

Volleybaltoernooi 2019

De twintigste editie was er een om niet te vergeten. Ondanks het ontbreken van onze onderbouwteams hadden zich vele ontzettend sportieve, gezellige teams ingeschreven: een walhalla van positiviteit. Opvallend was de spontane inschrijving (ze waren de eerste) van sportieve oud-leerlingen die op het Mondriaan zaten onder leiding van Richard Kluitmans: FC Mondriaan. Tevens kon je niet heen om het best geklede team onder leiding van Angie Louws: Net Ninja’s. Gelukkig konden de ouwe rotten en oud-winnaars(?) De Wousies nog steeds een team op de been krijgen. De Juichende Josties, ingeschreven door juichende jostie Stefan van der Ven, werden ondanks hun positieve inbreng meermalen overstemd door het juichende geweld van de verrassende nummer 4: Kiss my ace. Let op hen in de nabije toekomst!!!

Volleybaltoernooi 2019