Bij het vak Technologie & Toepassing (T&T) verkennen mavoleerlingen de technologische wereld om zich heen. Dat doen zij door in de les een probleem van een bedrijf op te lossen. Zo hebben de eersteklassers een koekjesverpakking ontworpen en zijn de tweedeklassers bezig om de Cruyff Courts in Zuid-Afrika te verbeteren. Daarbij leren ze 3D-tekenen zodat ze de 3D-printer kunnen aansturen. Ook leren ze tekenen in Illustrator om de lasercutter te laten graveren en met de vinylsnijder een afbeelding op een T-shirt te zetten.

 

LOB is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma; dat betekent dat we leerlingen in contact brengen met de technische bedrijven in de omgeving. De leerlingen die in de derde en vierde klas voor T&T kiezen, zullen ook een aantal dagdelen op een mbo aan de slag gaan.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het lesprogramma voor de tweede klas en kijken we vooruit naar het programma van de derde klas. Er is contact gelegd met het ROC Mondriaan en het Grafisch Lyceum Rotterdam om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor een verkorte route van de mavo naar het mbo.

Meer weten over T&T?
Mail naar  meneer Bontenbal (cbontebal@depopulier.nl)
of mevrouw Van der Wal (mvdwal@depopulier.nl)
of kom langs!