29 februari 2024

Vandaag kregen de leerlingen uit mavo 3 een verrukkelijke gastles van Pierre Wind, gevolgd door een les over duurzaamheid in de keuken bij het vak aardrijkskunde. De topkok was uitgenodigd om de leerlingen deelgenoot te maken van de keuzes die hij heeft gemaakt na het behalen van zijn mavodiploma. Voor onze leerlingen is dit heel interessant, omdat ook zij binnenkort belangrijke keuzes zullen moeten maken! Misschien kunnen zij in de voetsporen treden van Pierre Wind! Nadat hij de mavo heeft afgerond, volgde hij aan de LTS de opleiding Koken/Serveren. Dit vond hij niet genoeg en daarom startte hij met de studie Consumptieve Techniek aan de Pedagogische en Technische Hogeschool in Amsterdam. Hier studeerde hij af in ‘koken, serveren, brood en banket’. Daarnaast heeft Pierre Wind ook het SVH Café- en Restaurantdiploma Wijncertificaat en VAKO-slijtersvakdiploma in z’n zak. Na een lange carrière als chefkok in diverse (Michelin) sterrenrestaurants (Seinpost in Scheveningen, Prinses Juliana in Valkenburg, House of Lords in Den Haag, Kieviet in Wassenaar, De Zwarte Ruiter in Den Haag, September in Den Haag en Saur in Den Haag) werkt hij tegenwoordig als executive chef van tramrestaurant Hoftramm in Den Haag.