01 oktober 2020

Binnenkort start de wintertijd, dan het is weer vroeg donker. Fiets jij wel eens zonder licht? In 2019 deelde de politie ruim 43.000 bekeuringen uit voor fietsen zonder licht. Als je een aanrijding op de fiets krijgt, dan kunnen de gevolgen groot zijn! Met fietsverlichting ben je op de eerste plaats beter zichtbaar voor automobilisten en andere weggebruikers. En je ziet zelf ook beter uiteraard!

Boete fietsen zonder licht 2020
Word je staande gehouden door de politie en krijg je geen waarschuwing? Dan kost fietsen zonder licht je € 55,-. Check fietsverlichting regels 2020. hoe je je fiets perfect kan verlichten.

Boete geen achterlicht, wel voorlicht 2020
Als je denkt ‘korting’ te krijgen, dan heb je het mis. Ook als één van je lichten het wel doen, word je op de bon geslingerd voor € 55,-.

Boete fietsen met knipperlicht 2020
Die kleine fietslampjes zijn handig, maar zet ze niet op knipperstand! Anders krijg je ook een boete van € 55,-. Als je met knipperende lichten fietst, kunnen andere weggebruikers de afstand naar jou toe niet goed inschatten. Dit kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen.

Boete fietsen zonder reflectoren 2020
Als je verkeerde of ontbrekende reflectoren hebt op je fiets, krijg je een boete van € 35,- per reflector. Bekijk welke reflectoren je in 2020 op je fiets moet hebben.

Let op: legitimatieplicht, ook in 2020. Anders extra boete!
Ben je 14 jaar of ouder en word je staande gehouden vanwege fietsen zonder licht? Dan wordt om een geldig identiteitsbewijs gevraagd. Heb je die niet bij je? Dan betaal je de jackpot van € 90,- bovenop de fietsverlichtingsboete. Iedereen van 14 jaar of ouder moet zich namelijk kunnen legitimeren.

Fietsverlichtingsboete? Administratiekosten!
Krijg je een boete thuisgestuurd voor fietsen zonder licht? Dan moet je altijd € 9,- administratiekosten betalen. Ook dat nog!

Zorg dus gewoon effies dat je lichtjes ’t goed doen, oké?