11 november 2021

Een indrukwekkend en intens verhaal, ondersteund door keiharde muziek en een ruimdenkende woordenschat, weerklonk vandaag vanuit de aula op De Populier….Ineens was daar weer een theater-schoolvoorstelling! En wat voor een! Het dansgezelschap Lonneke van Leth danste de school-première van de voorstelling  ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’.  De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Yvonne Keuls.
Speciaal voor deze school-première was ook Yvonne Keuls aanwezig om na afloop samen met Lonneke van Leth te vertellen over het samenkomen van het door haar geschreven verhaal en de dansvoorstelling. En om hierover in gesprek te kunnen gaan met onze leerlingen. De voorstelling was een prachtig vertaalde moderne versie van het oorspronkelijke verhaal. Geheel  eigentijds vormgegeven door de combinatie van dans, theater, het decor en digitale media.
Verdeeld over twee voorstellingen hebben alle derdejaars leerlingen (mavo & lyceum) de voorstelling bekeken. Vooraf hadden veel leerlingen met hun docent Nederlands, aandacht besteed aan het boek. En veel leerlingen hebben het boek inmiddels gelezen. Op de mavo maakt de voorstelling tevens deel uit van het CKV-programma. Deze aandacht heeft zeker gezorgd voor herkenning en hopelijk ook voor verdieping bij het beleven van de voorstelling!
Van zowel leerlingen als docenten kwam na de voorstelling positieve feedback, met hier en daar zoals het hoort, een kritische noot of een vraag. Al met al was het een zeer geslaagd cultureel evenement.