16 oktober 2021

Na een pauze vanwege corona in 2020, kon op donderdag 14 oktober dan eindelijk de 20e (!) Muizenvalautorace plaatsvinden. In de mooie scienceruimtes met allerhande moderne apparatuur bouwden de eindexamenleerlingen op de Dunklerstraat en op de Populierstraat aan een auto die aangedreven werd door een opengeklapte muizenval.
Er waren ook dit jaar weer diverse prijzen te winnen. De prijs voor de mooiste auto werd dit jaar gewonnen door Mike en Dani uit vwo 6 met hun “helikopterauto”. Deze nominatie werd bepaald door een Sciencegroep bestaande uit brugklassers die ook het meten voor hun rekening namen.
Een meer dan deskundige jury (TOA Rolf van Oven en docent T&T Esther van der Wal) kozen de technisch mooiste auto uit en dat was die van Xandee, Luna en Amber, een gecombineerd havo/vwo-team.
Degenen die de auto maakten die het verste kwam, won de hoofdprijs. Deze ging dit maal naar de heren Ivar en Dušan die een auto met twee elpees (een elpee is een oude CD. Een CD is een oude MP3. Een MP3-file draaiden we voordat we Spotify hadden)  maakten die in dit jubileumjaar weer eens de overkant van de aula haalde: zo’n 18 meter!
Het was weer een mooi maakfeest. Op de naar de 25e!