Lille

Lille

Op 5 oktober 2018 zijn onze derde klassen op excursie geweest naar de Franse stad Lille. De leerlingen deden een speurtocht door ´le vieux Lille´ (het historische centrum van de stad) en hadden verder verschillende opdrachten die moesten worden uitgevoerd, waaronder een speurtocht. Spectaculair was het ritje met de onbemande metro. Aan het eind van de dag was er nog gelegenheid om in groepjes rond te kijken in de leuke winkelstraatjes in het oude centrum of in het hypermoderne winkelcentrum ´Euralille´. Rond zes uur was het helaas weer tijd om huiswaarts te keren.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan HIER.

Museum Meermanno

In maart zijn de tweede klassen afgereisd naar museum Meermanno, het oudste boekenmuseum van Nederland. In het museum hebben de leerlingen onder begeleiding van een geweldige gids in vogelvlucht kennisgemaakt met de ontstaansgeschiedenis van het boek. Ook hebben ze leren schrijven als echte monniken of hun eigen boekje gemaakt in miniformaat.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan HIER.

Museum Meermanno

Münster

Jaarlijks brengen onze tweedeklassers in de maanden mei-juni een bezoek aan de Duitse stad Münster. De excursie van het schooljaar 2018-2019 zit er helaas weer op. Het was een zeer geslaagde stedentrip waar iedereen van genoten heeft. Tijdens een speurtocht maakten de leerlingen kennis met de interessante geschiedenis van Münster en leerden zij de Duitse taal en cultuur beter kennen. Zo werden er typisch Duitse Bretzels gekocht en werden er mooie kerken bezocht. De dag werd afgesloten op het water met de waterfiets.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan HIER.

Humanity House

In mei bezoeken alle tweedeklassers het Humanity House. Hier kruipen ze in de huid van een vluchteling en maken ze een ervaringsreis. Deze reis begint met een nieuw paspoort in een verlaten kamer. Vele spannende en indrukwekkende gebeurtenissen laten de leerlingen ervaren hoe het zou kunnen zijn als je je gedwongen voelt je land van herkomst te ontvluchten.
Ook spelen de leerlingen een spel waarbij ze de opdracht krijgen om voldoende hulpmiddelen in te zetten tijdens humanitaire rampen. Daarbij worden er vragen gesteld over verschillende gebeurtenissen die verband houden met verschillende rampen.

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan HIER.

Humanity House
Kinderboekemuseum

Kinderboekemuseum

Jaarlijks brengen onze brugklassers een paar uur in het kinderboekenmuseum door. Afgelopen mei 2019 was daar de tentoonstelling van Philip Hopman (een Nederlandse illustrator) te zien. De leerlingen werden uitgedaagd om zijn illustraties te bewerken en er een verhaal bij te maken. Ook werden de diverse grotten bezocht waarin verschillende genres worden uitgebeeld. Als laatste werd het bezoek afgesloten in de werkplaats waar de leerlingen zelf aan de slag gingen rondom het thema: hoe koppel je woord aan beeld en andersom?

Meer foto´s zien van deze excursie? Klik dan HIER.