17 juni 2019

Tijdens de lessen biologie maken onze brugklasleerlingen in de laatste periode van het schooljaar kennis met het thema planten. Omdat tekeningen van plantjes in lesboeken niet alles verduidelijken, heeft iedere brugklas een bezoek gebracht aan het veldwerkcentrum in het Zuiderpark. Hier konden de leerlingen op letterlijke wijze de neus steken in allerhande plantjes.
Onder leiding van een aantal docenten van De Populier werden er twee opdrachten uitgedeeld. Zo kregen de leerlingen een onbekend plantje dat met behulp van een vragenlijst in de botanische tuin met naam en al teruggevonden diende te worden. Na deze determineerspeurtocht maakten de leerlingen kennis met verschillende eetbare planten waarmee ze hun eigen kruidenboter en kruidenthee moesten maken.
Na afloop werd er rijkelijk getoost met de kruidenthee en werd de kruidenboter onderworpen aan een smaaktest. Het was een fantastische dag met prachtig weer waar iedereen een goed gevoel aan over gehouden heeft…..zonder buikpijn vanwege de thee of de kruidenboter!