16 maart 2021
Op 17 maart vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Een aantal van onze leerlingen van 18 jaar of ouder, heeft dit jaar wellicht voor de allereerste keer zijn of haar stem uitgebracht op het stembureau. Om de leerlingen die nog geen 18 zijn (en dus nog niet stemgerechtigd) ook de mogelijkheid te geven om hun stem uit te brengen, deed De Populier dit jaar weer mee aan de landelijke scholierenverkiezingen. Tijdens deze verkiezingen konden alle leerlingen uit de bovenbouw van het lyceum online of op school hun stem uitbrengen. Een aantal leerlingen heeft na afloop alle stemmen geteld. Dit was een zeer spannende nek aan nek race! Uiteindelijk zijn GroenLinks (88 stemmen, 32 zetels) en D66 (86 stemmen, 32 zetels) als grote winnaars uit de bus gekomen. VVD volgde met een derde plek (28 zetels).
Naast onze leerlingen hebben ook onze medewerkers van De Populier hun stem uitgebracht bij aparte schaduwverkiezingen. D66 won daar, GroenLinks en Partij voor de Dieren volgden kort daarachter.
Landelijk was de uitslag iets anders dan bij ons op school. Hier won de VVD, gevolgd door D66 en GroenLinks. Alle uitslagen per gemeente, provincie of school zijn te bekijken via https://scholierenverkiezingen.nl/actueel/uitslagen/
Kortom; een mooie voorbereiding voor onze leerlingen om op een dag zelf hun stem uit te mogen brengen!