17 maart 2022

De eindexamenleerlingen kunst muziek (kumu) en kunst beeldend (kubv) hebben vandaag hun praktijkgedeelte afgerond met Podium Bovenbouw. In tegenstelling tot de twee voorgaande jaren, was het eindelijk weer mogelijk om publiek uit te nodigen. Podium Bovenbouw was hierdoor weer als vanouds: gezellig, kleinschalig, sfeervol en natuurlijk onvergetelijk spetterend en spannend!
Zoals ieder jaar stond de avond in het teken van een bepaald thema. Dit jaar was er gekozen voor het onderwerp ‘Tussen wanhoop en verlangen’ die alle muziek- en kunstwerken als een rode draad met elkaar verbonden.
De leerlingen van kunst muziek brachten in de prachtig verlichte aula liedjes ten gehore als Havana, Let it be, Ik wil dansen en Torna a casa, Ik heb een heel zwaar leven en Over de muur. Tegelijkertijd toonden de leerlingen van kunst beeldend in de tot expositieruimte omgetoverde gymzaal de prachtigste kunstwerken, waarbij verlangen en wanhoop op kunstzinnige wijze uitgebeeld werden door middel van o.a. fotografie, schilder-, beeldhouw- en tekenkunst en schedels van papier maché. De kunstwerken (alsnog) met eigen ogen zien? Klik dan hier.