20 december 2022
De jaarlijkse kerstviering stond dit keer in het teken van de boodschap: ‘Durf je uit te spreken’. Er werd een humoristisch rollenspel gespeeld door meneer Blok en meneer Peters, waar ook een serieuze ondertoon in zat: help elkaar door donkere tijden heen. Dit was ook de boodschap van arbeider Gaziur uit Bangladesh die geïnterviewd werd. Door een valse belofte raakte hij alles kwijt. Gelukkig kreeg hij hulp uit onverwachte hoek.
Natuurlijk werd ook het kerstverhaal voorgelezen en konden we genieten van liefdevolle kerstwoorden van leerlingen en collega’s. Ook leerlingen uit de cultuurstroom hadden een bijdrage geleverd met een stopmotion over het kerstverhaal.
Tenslotte was er ook een call-to-action: het steunen van de voedselbank met de actie “Geef warmte”. Door de hoge gasprijzen is er nog meer armoede in Den Haag dan in voorgaande jaren. Samen helpen we mensen de winter door. Op de MAVO werden er ruim 6 bakken met voedsel verzameld. Op het lyceum konden leerlingen middels een QR-code geld geven.


Ook geld doneren? Scan dan de QR-code hieronder.