08 juli 2019

Begin juli is Lonka van Baardwijk (V5) samen met onze docente mevrouw Van Der Stel geïnterviewd voor het blad ´Kerk in Den Haag´. Er werd gesproken over boeken en natuurlijk over het lezen ervan. Er wordt soms gezegd dat de huidige generatie jongeren nauwelijks meer leest, maar gaat deze stelling wel op?
Bij de boekpresentaties in vijf vwo is er in ieder geval bijna niemand die erg tegen zijn zin leest. Boeken worden hier van A tot Z uitgediept en overleden schrijvers worden herdacht. Zo schreven onze vijf vwo´ers onder andere een grafrede ter nagedachtenis aan een favoriete schrijver en bezochten zij op de begraafplaats Oud Eik en Duinen de graven van o.a. F. Bordewijk, P.C. Boutens,  Menno ter Braak,  Anton Constandse, Louis Couperus en Gerrit Jäger.
Lezen blijkt dus zo saai nog niet! Al lezende maak je eigenlijk een ontdekkingsreis: je komt op veel verschillende plekken en ontdekt allerlei mensen. Kortom, ga je deze vakantie niet naar een ander land en wil je toch op reis? Pak dan een boek…Of begin HIER simpelweg met het lezen van het hele artikel. 🙂