25 september 2021

Op woensdagochtend 22 september was het een drukte van jewelste op De Savornin Lohmanlaan in Den Haag. Onze bruggers hadden zich op de stoep verzameld met hun (hulp)mentoren en enkele docenten in afwachting van de bussen die hen richting Someren (Brabant) zouden brengen waar ze tot en met vrijdag 24 september met elkaar zouden vertoeven. Want, jawel, voor het eerst sinds anderhalf jaar coronatijd, was het weer toegestaan om een meerdaags kamp te organiseren!!!


Aanvang brugklaskamp      Einde brugklaskamp 🙂

Na een busrit van tweeëneenhalf uur kwamen onze Populieren aan in Peedijk voor een kanotocht over de Dommel. In drietallen moesten onze bruggers de woeste rivier zien te bedwingen. Na zo’n anderhalf uur bereikten de meesten droog én heelhuids de waterkant waar ze hartelijk onthaald werden voor een heerlijke lunch in het zonnetje. Nadat iedereen weer op krachten gekomen was, werd er weer plaatsgenomen in de bussen die zich dwars door De Peel richting eindbestemming De Hoof begaven, een geweldige groepsaccommodatie midden in het recreatiegebied De Heihorsten.
Bij aankomst op De Hoof, kregen de leerlingen de opdracht hun slaapvertrekken in orde te maken. Om 17.30 uur was het vervolgens tijd voor het mentormoment, dat zich donderdag op hetzelfde tijdstip zou herhalen. Het mentormoment was hét ultieme momentje op de dag waarop een klas even samen met de mentor de dag doornam, waar vragen voorgelegd werden en nader kennisgemaakt werd met klasgenootjes.
Zoals muizen die uit hun holletjes schieten, zo vlogen de bruggers na afloop van het mentormoment het terrein van De Hoof op. Een uur lang konden ze zich uitleven op de vijf hectaren grond. Er werd getafeltennist, gerend, gespeeld en gekletst tot het tijd was voor het avondeten in de grote eetzalen. Nadat de buiken gevuld waren met macaroni, salade en ijs, konden de leerlingen zich opmaken voor het avondprogramma dat bestond uit een kampvuur en verschillende spelletjes, zoals Boter, kaas en eieren, Dobble, Ik hou van Holland en een muziekquiz.
Om 22.30 uur was het de bedoeling dat iedereen op bed lag én zou slapen….
De volgende ochtend om 7.30 uur werden de leerlingen gewekt. Degenen die amper hun bed en/of de binnenkant van hun oogleden gezien hadden, waren desondanks goed geluimd. Uitbundig ging iedereen op weg naar de eetzaal voor het ontbijt.
De donderdag stond in het teken van sporten, science, cultuur, aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. In verschillende rondes leerden de leerlingen onder andere onderzoek doen met behulp van de microscoop, namen zij het tegen elkaar op tijdens een potje slagbal en werd er getekend en geknutseld.
Na het mentormomentje en het avondmaal was het vervolgens weer tijd voor een kampvuur, verschillende spelletjes en een disco. Net als de avond ervoor werd er volop gelachen, gedanst en gewoon lekker een beetje gek gedaan. Rond half 12 was het weer bedtijd. In tegenstelling tot de nacht ervoor, wisten iets meer leerlingen hun bed te vinden. 🙂
De vrijdag stond helaas alweer in het teken van de thuisreis. Bagage moest worden ingepakt, slaapzalen dienden schoongemaakt te worden en na een kort mentormomentje moesten de leerlingen alweer plaatsnemen in de bussen voor de terugweg. Deze verliep een stuk rustiger dan de heenweg….
En of de bruggers genoten hebben van dit kamp? Jazeker!! Voor de meesten was dit het leukste kamp ooit!

Bekijk hier de foto’s/video’s van het brugklaskamp 2021.