22 september 2022

Deze periode zijn V4 -voor het vak Maatschappijleer- en H5 -bij Maatschappijwetenschappen- bezig met het onderwerp politiek. Leuk voor in de klas, maar er is natuurlijk maar één plek waar je het meest kan leren over onze politiek, en dat is in de Tweede Kamer zelf…….
Op donderdag 15 september bezocht V4 politiek Den Haag. Naast het bezoeken van een debat in de Tweede Kamer over de jeugdzorg met minister Weerwind en staatssecretaris Van Ooijen, speelden de leerlingen gepassioneerd een debat na over een eventuele leeftijdsverhoging bij alcoholgebruik en werd er gestreden voor de winst van de dag waarbij zelfs de kennis PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken werd ingezet.
H5 bezocht de Tweede Kamer op woensdag 21 september tijdens hét politieke debat van het jaar: de Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag met alle Kamer- en kabinetsleden in de zaal. Waar de ene groep mazzel had en even live aanwezig kon zijn, werd er bij de tweede groep net geschorst. Een paar politieke junkies in de dop besloten het na afloop nogmaals te proberen, maar ze waren niet de enigen en mochten helaas niet naar binnen. Volgend jaar proberen we het weer!