24 november 2023
Op woensdag 22 en donderdag 23 november vond het Model European Parliament (MEP) plaats. Twee dagen lang doken onze leerlingen uit vwo 4 in de rol van Europarlementariërs, waarbij ze complexe maatschappelijk vraagstukken moesten oplossen. Op dag 1 kregen ze van verschillende V5 – leerlingen workshops over het MEP zelf, over debatteren en over het land dat zij vertegenwoordigden tijdens de conferentie. Opeens werd het duidelijk waarom het soms zo moeilijk is om oplossingen te vinden in Europa, met alle verschillende culturen binnen de Europese Unie.
Op dag 2 werd de conferentie geopend door onze rector meneer Van Oevelen. Daarna gingen de leerlingen in verschillende commissies aan de slag met complexe vraagstukken zoals veiligheid, nu de oorlog met Oekraïne nog steeds bezig is. In andere commissies kwamen bijvoorbeeld regels over duurzaamheid en draagmoederschap aan bod. Dit alles werd vastgelegd door ons persteam,  neem vooral eens een kijkje op de Instagram: Mep op de Populier (@mep_populier) • Instagram-foto’s en -video’s
’s Middags werd er door de commissies hard gewerkt aan indrukwekkende speeches om de bedachte oplossingen te presenteren aan het Europees Parlement. Na deze speeches, werd er gestemd over de oplossing en volgde een prijsuitreiking, waarbij ook 7 leerlingen zijn geselecteerd om deel te nemen aan het MEP Zuid – Holland op 7 t/m 9 februari. Wij zijn erg trots dat Amelie, Catherina, Dion, Martine, Max, Nisrine en Senna De Populier willen vertegenwoordigen.