21 december 2018

Vandaag heeft de heer Ordelman afscheid genomen als rector van onze school. Gedurende elf jaar lang heeft hij met veel plezier een belangrijke bijdrage geleverd aan ons onderwijs. Lees meer over zijn afscheid in onderstaande brief die vandaag aan alle ouders verstuurd is.

Geachte ouders, beste leerlingen,

In oktober 2007 ben ik als rector op De Populier gestart. Geen eenvoudig begin en zoals uit de verschillende afscheidsmomenten die ik reeds heb mogen meemaken blijkt, is het wederzijds echt wel even zoeken geweest naar de juiste toon.

Een van de opmerkingen die ik onlangs kreeg, was dat ik een “echte  Populier” ben geworden. Zo’n opmerking maakt dat ik met tevredenheid afscheid neem. Want ….. er is veel gebeurd en veel veranderd. Zo hebben we een prachtig gymzalencomplex gekregen, heeft de mavo een schitterend nieuw gebouw, is onze onderwijskwaliteit prima en zijn we enorm gegroeid zonder dat het persoonlijke contact eronder heeft geleden. Want dat is toch echt een van onze kernkwaliteiten: het persoonlijk contact tussen leerling en docent.

Ik laat met een gerust hart een stabiele school achter met heel veel verstandige mensen die oog  hebben voor de behoeften en het wel en wee van de leerlingen.

Per 1  januari wordt Marco Sturing, teamleider havo, waarnemend rector. Zijn e-mailadres is msturing@depopulier.nl. Op 1 februari zal de nieuwe rector, Rob van Oevelen, aantreden. Zijn e-mailadres is rvoevelen@depopulier.nl.

Hij stelt zich op mijn verzoek kort voor:

Beste ouders,

Mijn naam is Rob van Oevelen en ik ben per 1 februari de opvolger van Henk Ordelman. Inmiddels ben ik mij aan het inwerken en hoe meer ik zie van de school, hoe fijner het is om straks onderdeel uit te maken van De Populier, een mooie school met dito cultuur en sfeer. Wat opvalt is de opgewekte wijze waarop leerlingen en medewerkers samen een schoolgemeenschap vormen. Dat is een groot goed en ik ga mijn best doen om daar een bijdrage aan te leveren.

Zelf ben ik vader van twee dochters die kortgeleden hun middelbareschool­diploma hebben behaald, dus ook als ouder weet ik wat uw kind beleeft op school, wat juist plezierig is of wat juist vervelend voor ze kan zijn. In mijn vrije tijd loop ik hard (onlangs de Bruggenloop van Rotterdam in een verbazingwekkend slechte tijd), fiets ik door Frankrijk (de Groene Weg naar de Middellandse Zee), bezoeken mijn lief en ik concerten en probeer ik me door de wereldliteratuur te worstelen (op dit moment Natuurlijke Verwantschap van Goethe).

Voorheen ben ik rector-bestuurder geweest van een grote school in Schiedam en een stichting met twee scholen in het midden van het land. Mijn passie ligt in het ontrafelen van het mysterie van het leren, toch de kern van waar het op een school om zou moeten gaan. Hier is heel veel over geschreven, maar het mooie is dat er geen eenduidig recept is. Ook een school als De Populier zoekt naar omstandigheden en aanpak die het leren en de vorming van leerlingen zoveel mogelijk bevorderen. Daar zullen we ook onverdroten mee verder gaan.

Graag ontmoet ik u bij de diverse gelegenheden op school.  Zeker in het begin zal ik zoveel mogelijk aanschuiven bij ouderavonden om kennis te kunnen maken. Tot dan!

Iedere wisseling van de wacht is voor alle betrokkenen spannend, maar veranderingen bieden ook weer nieuwe mogelijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat De Populier, onder leiding van Rob van Oevelen, mooie jaren tegemoet gaat.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een goed nieuwjaar.

Henk Ordelman